top of page

De ce Logos Centru Educational?

Activități de dezvoltare a capacității de concentrare prin tehnici de mindfulness ce contribuie la crearea unei atmosfere relaxate și asigură confortul mental al cursanților noștri. Suntem singurul centru educațional care integrează în procesul de învățare activități pentru stimularea capacității de concentrare și a echilibrului emoțional.

Trainer si copii la Logos centru educational din Bucuresti.
All Videos
Watch Now

De ce să lucrezi cu noi?

  • La Logos punem mare preț pe partea emoțională, socială, intelectuală sau personală în relația cu copilul tău. În cadrul cursurilor noastre îi încurajăm să-și dezvolte colaborarea, comunicarea, creativitatea și gândirea critică.

  • Resurse și metode inovatoare ce transformă orele de curs într-o experiență alături de traineri acreditați Abakus Europe – activități diverse, manuale cu suport audio și video, jocuri și concursuri

  • Grupe restrânse (4 - 8 cursanți), fiecare copil beneficiază de atenția sporită și îndrumarea trainerilor noștri.

  • Punem preț pe relația trainer-copil, care este bazată pe respect, apropiere, căldură, empatie și dialog. Copiii învață cel mai bine atunci când se simt conectați, apreciați, ascultați și în siguranță.

  • Metoda de predare la Logos este cea de la Abakus Europe, având la bază o curiculă avizată și de către PAMA Global Abacus & Mental Aritmetic Association.

Beneficiile cursurilor de aritmetică mentală pentru copii

Dezvoltă interesul copilului pentru matematică

Creșterea puterii de concentrare, a atenției

Dezvoltarea armonioasă a creierului

Sporirea încrederii în forțele proprii & Îmbunătățirea rezultatelor academice 

Dezvoltarea gândirii logice, a perspectivei de ansamblu

Calcule mintale rapide

Studii

Studii continuu revizuite cu grupuri special gândite pentru a fi reprezentative, au arătat că programul de aritmetică mentală Abakus conduce la îmbunătățirea rezultatelor academice și la performanțe crescute în învățarea limbilor străine.

În 2008, The University of Manchester, a derulat un studiu pe durata a 34 de săptămâni, pe un număr de 3185 de elevi, împărțiți în 2 grupe. O grupă de copii a urmat cursurile de aritmetică mentală, 2 ore pe săptămână, timp de 34 de săptămâni, iar a 2a grupă a rămas ca fiind de referință.

La finalul celor 34 de săptămâni, copii au fost retestați și s-a observat o creștere de 10.6% a IQ-ului, în medie, în cadrul grupei care a urmat cursul de aritmetică mentală, fiecare copil și-a îmbunătățit scorul IQ cu 7.11 puncte IQ.

Fetita cu abac invatand aritmetica mentala la Logos centru educational in Bucuresti.
Baietel cu abac invatand aritmetica mentala la Logos centru educational in Bucuresti.

Alte 2 studii efectuate în Japonia au vizat efectele aritmeticii mentale:

Kyoto University Graduate School of Medicine. În acest studiu s-a folosit imagistica prin rezonanța magnetică pentru a observa activitatea cerebrală în timpul calculelor de aritmetică mentală. Concluzia ce se desprinde din acest studiu este că aritmetica mentală este asociată cu o implicare accentuată a resurselor neuronale dedicate procesării bidimensionale a informației vizual spațiale.

Shinshu University, Dokkyo University. Studiul s-a efectuat asupra elevilor de școală primară pentru a stabili dacă aritmetica mentală influențează percepția copiilor asupra matematicii clasice. Metoda de învățare a aritmeticii mentale a influențat calculul cu foaia și creionul, nu prin intermediul înțelegerii conceptuale, ci prin eficacitatea aptitudinilor de a împărți un concept în mai multe componente.

(sursa: https://school.abakus-center.eu)

Ce spun părinții

"Echipa tanara, dedicata si entuziasta!

Copii sunt vazuti si valorizati. Le place ceea ce fac si asta se vede in rezultatele copiilor. Exercitiile online sunt in engleza si asta: practice makes it better. Au mici sesiuni de mindfulness si asta ii ajuta pe copii sa exerseze si latura comunicarii nu numai cea cognitiva. Recomand cu mare incredere si ma bucur ca fiul si fiica mea participa la astfel de cursuri!"

Andreea Albu

"Felicitari pentru organizare! Este o metoda extraordinara pentru evolutia copiilor.
Copilul meu a devenit pasionat de calcule si a facut progrese mari in dezvoltarea gandirii si a concentrarii, este dornic sa lucreze si abia asteapta cursurile de aritmetica.
Recomand tuturor parintilor, cu toata increderea!"

Dana Filip

"Fetita mea a fost încântată de la prima ședință. Abia așteaptă atelierele de la centru. Surioara ei de doi ani este tare dezamăgită ca nu poate veni și ea... Durează o jumătate de ora să o liniștesc și să-i explic ca trebuie să mai aștepte puțin, să mai crească... nu prea înțelege, dar în final mă aproba 🤩Felicitări doamnelor de la centru pentru implicare, răbdare și profesionalism!"

Maria Lazar

bottom of page