top of page

Cursuri de
Aritmeti
c
ă Mentală

Logos Centru Educational îi ajută pe copii să devină încrezători în matematică prin metoda matematicii mentale, oferind cursuri distractive și captivante.

Copii la cursuri de aritmetica mentala in Bucuresti la Logos centru educational.

Cursuri

Îmbunătățiți inteligența și memoria naturală a copilului dumneavoastră

Nivel 0

Nivelul pregătitor, destinat preșcolarilor

Pentru copii cu vârsta între 5 și 6 ani.

Durata medie a cursului: între 3 și 5 luni,

în funcție de ritmul grupei.

Număr copii: minim 4, maxim 8.

Frecvența cursurilor: 1 ședință / săptămână,

cu o durată de 120 min.

Program: 17:30 - 19:30

 

Preț: 390 ron/lună *

(* se pot aplica reduceri)

 

La momentul înscrierii la curs, se percepe o taxă în valoare de 150 de lei pentru manualele, caietele de lucru și abacul necesare.

Nivel 1

Nivelul începători, destinat școlarilor

Pentru copii cu vârsta peste 7 ani.

Durata medie a cursului: 9  luni,

în funcție de ritmul grupei.

Număr copii: minim 4, maxim 8.

Frecvența cursurilor: 1 ședință/săptămână,

cu o durată de 120 min.

Program: 17:30 - 19:30

 

Preț: 390 ron/lună *

(* se pot aplica reduceri)

 

La momentul înscrierii la curs, se percepe o taxă în valoare de 150 de lei pentru manualele, caietele de lucru și abacul necesare.

Structura și durata
cursurilor de aritmetică mentală

La Logos Centru Educațional, programul de aritmetică mentală respectă standardele internaționale și programa Abakus Europe, iar metoda de predare este îmbunătățită în mod constant pentru a fi interesantă pentru noile generații de elevi și părinți.

 

Planul de învățare este structurat în 5 module pentru copiii cu vârsta între 6 și 12 ani și un modul pregătitor pentru copiii cu vârsta între 4 și 6 ani.

 

Fiecare grupă are 6-8 cursanți încadrați în categoriile de vârstă menționate mai sus. Numărul redus de cursanți ne permite să acordăm o atenție sporită fiecărui copil, să fim atenți la metoda de lucru și la modul în care aceasta este asimilată.

Copii la Logos centru educational in Bucuresti la curs de aritmetica mentala.
Fata cu abac la curs de aritmetica mentala la Logos centru educational in Bucuresti.

Cursul începe cu familiarizarea copiilor cu abacul, instrumentul ce ne permite interacțiunea tactilă cu matematica. Ulterior stăpânirii modalității de calcul cu abacul, fiecare cursant va începe să exerseze mental prin imaginarea numerelor create pe abac.

Rezultatul cel mai vizibil la finalizarea celor 6 nivele ale cursului este ca fiecare copil să poată calcula, mental, folosind toate cele 4 operații matematice primare, cu numere formate din mai multe cifre.

În cadrul nivelului I, cursanții vor învăța, prima dată, să facă calcule cu ajutorul abacului și anume adunare și scădere cu diferite combinații de numere. Ulterior stăpânirii abacului și îmbunătățirii dexterității, se introduce calculul mental (adunare și scădere) cu diferite combinații de numere.

 • Ce este aritmetica mentală și cum îi ajută pe copii?
  Aritmetica mentală este o metodă de calcul matematic care folosește abacul ca instrument de calcul. Este o metodă folosită din cele mai vechi timpuri și a revenit în atenție datorită beneficiilor secundare aduse cursanților. Pe lângă însușirea abilității de a efectua calcule mintale rapide cu șiruri de numere cu toate cele 4 operații matematice principale, aritmetica mentală ajută copilul să: ● își îmbunătățească puterea de concentrare ● își exerseze imaginația și creativitatea ● își sporească capacitatea de gândire logică ● îmbunătățească viteza de reacție și de luare a deciziilor ● câștige mai multă încredere în forțele proprii își îmbunătățească rezultatele academice.
 • Ce este un abac?
  Abacul mai este cunoscut și sub denumirea de soroban sau anzan. Un abac este un instrument matematic tradițional, format dintr-un cadru cu vergele pe care se pot deplasa bile, utilizat pentru a efectua calcule aritmetice în mod rapid și precis. Este instrumentul ce stă la baza aritmeticii mentale, o modalitate de calcul întâlnită preponderent în țările asiatice precum Japonia, China, Singapore sau India.
 • Cum dezvoltă aritmetica mentală ambele emisfere ale creierului copilului?
  Conform studiilor din neuroștiință și psihologie, emisfera stângă este responsabilă de logică și rațiune, pe când emisfera dreaptă este asociată cu imaginația și creativitatea. Emisfera stângă este activată prin folosirea abacului și învățarea noilor metode de calcul, iar emisfera dreaptă este activată prin exersarea puterii de concentrare și a imaginației necesare pentru efectuarea calculelor mentale. Antrenamentul cu aritmetica mentală îmbunătățește coordonarea și comunicarea dintre cele două emisfere, ducând la o dezvoltare mai armonioasă a creierului copilului.
 • De ce este necesar să învețe aritmetica mentală când există calculatoare?
  Odată cu dezvoltarea rapidă a industriei IT, abilitățile mentale și mintale devin tot mai importante. Antrenarea creierului cu aritmetica mentală poate îmbunătăți concentrarea, imaginația și logica, ajutându-ne să ne diferențiem și să creăm valoare în comparație cu mijloacele de calcul automate. Prin stimularea funcțiilor cognitive la momentul potrivit, ne putem asigura că copiii noștri se vor dezvolta în adulți valoroși.
 • Este posibil ca un copil care nu are înclinații spre matematică să poată învăța aritmetica mentală?
  Da, aritmetica mentală poate fi învățată de orice copil, nefiind necesară o înclinație anume spre cifre sau matematică.
 • Care este vârsta ideală pentru a începe cursurile de aritmetică mentală?
  Copiii pot începe să învețe aritmetica mentală încă de la vârste fragede, 4-5 ani, pentru a-și dezvolta abilitățile matematice. La Logos Centru Educațional avem și cursanți de 4 ani.
 • Se dau teme pentru acasă?
  Da, încărcăm în platforma exerciții de lucru pentru acasă. Recomandăm ca timpul pentru exercițiile de aritmetica mentală să nu depășească 15-20 de minute zilnic. Scopul este să exerseze noțiunile învățate fără presiune, pentru a face acest curs cât mai interesant și plăcut pentru cursanți. Adaptăm abordarea în funcție de fiecare cursant pentru că nu dorim să adăugăm presiune sau stres suplimentar asupra lor.
 • Îi încurcă aritmetica mentală pe copii la școală?
  Această metodă nu încurcă copiii la școală, ci îi ajută să înțeleagă noțiunea de calcul matematic, cifre și numere. Pentru cursanții școlari, acest curs îi învață o altă metodă de rezolvare a problemelor, sporindu-le încrederea în sine și capacitatea de a găsi soluții. Este suficient un curs de aritmetică mentală pe săptămână pentru a vedea rezultate? Rezultatele, care constau în schimbarea atitudinii copilului față de matematică și în augmentarea diferitelor abilități, se văd după 2-3 luni de curs. Este suficient o lecție de 2 ore pe săptămână pentru ca un copil să își înțeleagă cunoștințele, și de un exercițiu minim zilnic pentru consolidarea acestora.
 • Caut un curs care să îi dezvolte copilului concentrarea, imaginația și logica, cursurile de la Logos îmi pot ajuta copilul?
  Da, cursurile de aritmetică mentală de la Logos pot ajuta copilul să-și îmbunătățească puterea de concentrare, imaginația, logica. Cursurile noastre respectă atât programa Abakus Europe cât și standardele internaționale.
bottom of page